Помірне вживання вина попереджає рак, - іспанські вчені

Захищає від його окремих видів

Вчені з іспанського Університету Кастілії-Ла-Манчі (UCLM) провели дослідження, та виявили, що помірне споживання вина може знизити ризик розвитку злоякісних пухлин головного мозку, шлунку, легень, підшлункової залози та шкіри.

У дослідженні взяли участь понад чотири мільйони людей віком від 18 до 103 років із Америки, Австралії, Західної Європи.

За даними вчених, вино продемонструвало захисні тенденції щодо ризику розвитку більшості поширених видів пухлин.

 

Це може бути пов'язано з фітоестрогенами та антиоксидантами, які входять до його складу та знижують запалення, а також захищають клітини від пошкодження.

Крім того, напій, підвищуючи кислотність шлунку, може пригнічувати розвиток бактерії Helicobacter pylori, яка часто стає причиною розвитку злоякісних пухлин шлунково-кишкового тракту. Дослідження опубліковано у журналі Frontiers in Nutrition.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook