Полуничний пиріг (РЕЦЕПТ)

Приготуйте плетене частування

Полуничний пиріг за простим рецептом – гарний варіант десерту, якщо захотілося пофантазувати на полуничну тему. Пропонуємо спекти полуничний пиріг у вигляді плетінки. Це і смачно, і просто, і красиво. Пиріг виходить ароматним і легким.

А ще такий пиріг можна робити із замороженою полуницею, якщо раптом пропустили полуничний сезон.

Інгредієнти:

300 г - полуниці,

4 - яйця,

100 мл - молока,

250 г - вершкового масла,

250 г - борошна,

200 г - цукру,

10 г - ванільного цукру,

0,5 ч. - ложки розпушувача,

щіпка солі.

Відкласти 2 ст. ложки цукру для заливки. Решту цукру збити із вершковим маслом і трьома яйцями. Продовжуючи збивати, додати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, ванільним цукром і сіллю.

Невелику частину тіста порізати на смужки для прикраси. Решту тіста викласти у змащену вершковим маслом форму для випікання. Полуницю помити, обсушити, видалити хвостики і розрізати на 4 частини.
Викласти полуницю на тісто, трохи придавлюючи в нього. Зверху прикрасити переплетеними смужками тіста.

Випікати полуничний пиріг у розігрітій до 180°С духовці 30 хвилин.

Поки пиріг випікається, приготуйте заливку. Збийте цукор, яйце і молоко. За пів години дістати пиріг із духовки, залити яєчною сумішшю і залишити ще 10-15 хвилин у духовці.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook