Полуничний пиріг (РЕЦЕПТ)
Приготуйте плетене частування
Полуничний пиріг за простим рецептом – гарний варіант десерту, якщо захотілося пофантазувати на полуничну тему. Пропонуємо спекти полуничний пиріг у вигляді плетінки. Це і смачно, і просто, і красиво. Пиріг виходить ароматним і легким.
А ще такий пиріг можна робити із замороженою полуницею, якщо раптом пропустили полуничний сезон.
Інгредієнти:
300 г - полуниці,
4 - яйця,
100 мл - молока,
250 г - вершкового масла,
250 г - борошна,
200 г - цукру,
10 г - ванільного цукру,
0,5 ч. - ложки розпушувача,
щіпка солі.
Відкласти 2 ст. ложки цукру для заливки. Решту цукру збити із вершковим маслом і трьома яйцями. Продовжуючи збивати, додати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, ванільним цукром і сіллю.
Невелику частину тіста порізати на смужки для прикраси. Решту тіста викласти у змащену вершковим маслом форму для випікання. Полуницю помити, обсушити, видалити хвостики і розрізати на 4 частини.
Викласти полуницю на тісто, трохи придавлюючи в нього. Зверху прикрасити переплетеними смужками тіста.
Випікати полуничний пиріг у розігрітій до 180°С духовці 30 хвилин.
Поки пиріг випікається, приготуйте заливку. Збийте цукор, яйце і молоко. За пів години дістати пиріг із духовки, залити яєчною сумішшю і залишити ще 10-15 хвилин у духовці.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ