Поліцейські Рівненщини знову влаштували масштабні обшуки. Вилучили бурштину майже на 10 тисяч доларів (ФОТО/ВІДЕО)

Слідство підозрює посадовців державного підприємства у незаконному видобутку

На Рівненщині за результатами 19 обшуків поліцейські вилучили понад 26 кг бурштину. Слідчі дії на території Рівненського району та в обласному центрі провели сьогодні, 18 листопада, повідомляє пресслужба поліції.

Обшуки проводили з метою документування протиправної діяльності посадових осіб одного з державних підприємств області.

Їх підозрюють у незаконному видобутку бурштину-сирцю, шляхом розмиву ґрунту під високим тиском води з використанням мотопомп кустарного виробництва, що суперечить проєктній документації підприємства та ліцензійному видобутку відкритим кар’єрним способом.

Так, у господарстві 31-річного жителя села Обарів поліцейські виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій загальною вагою майже 25 кілограмів.

За місцем проживання 28-річного рівнянина правоохоронці виявили «сонячне» каміння вагою 0,7 кг, а з його автомобіля BMW X5 вилучили документацію.

Крім того, санкціонований обшук провели у ще одному BMW X5, яким користується 27-річний житель Рівного. З нього теж вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій загальною вагою близько одного кілограма.

Загалом за результатами проведених обшуків правоохоронці виявили та вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій, загальною вагою 26 кілограмів 45 грамів, 2 050 доларів США, мобільний телефон та документацію.

Орієнтовна вартість вилученого «сонячного» каміння становить близько 10 тисяч доларів США.

Після отримання результатів проведених експертиз слідчі вирішуватимуть питання про повідомлення про підозру фігурантам справи, які причетні до незаконного видобутку.

Нагадаємо, минулого тижня поліцейські провели ще 16 обшуків на території області. У тому числі, у «кримінального авторитета» (ФОТО/ВІДЕО)

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook