Поганий холестерин та тиск можна знизити, якщо додавати прянощі у чай

А от на зниження цурку в крові такі додатки мають посередній вплив

Дослідження провели Department of Human Nutrition, NWFP Agricultural University. Його результати свідчать про користь додавання кориці, імбиру та чорного перцю в чай. 

Чорний перець 

Перець добре поєднується з більшістю страв та навіть чаєм. Перець має протизапальні властивості. Вживання чаю з дрібкою перцю може зупинити прогрес запальних процесів.

Імбир

Імбир може знижувати кров’яний тиск. Під час експерименту учасники старше 50 років вживали щодня 3 г імбиру впродовж двох місяців. Результати показали суттєве покращення показників тиску. 

Кориця

Кориця найбільш поширена спеція. Під час дослідження люди вживали корицю впродовж 40 днів. У результати вони значно покращили показники холестерину. А от у групі яка приймала плацебо, подібного ефекту не було.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook