«Подарунки» для родини Шабуніна ще не скінчилися. Виявили чергову вибухівку

Її знайшли у Києві - під дверима квартири його тещі

Про це голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін написав на своїй сторінці у фейсбук:

Вибуховий пристрій підклали не лише під двері моєї мами, а й борщагівську квартиру батьків дружини.

 

Поліція, схоже, всі 9 поверхів евакуювала, поки вибухотехніки працювали. Чекаю офіційного повідомлення поліції з деталями.

У поліції тим часом повідомляють, що дві скріплені скотчем гранати Ф-1 сьогодні близько 11-ї ранку виявили в одній із багатоповерхівок у Святошинському районі столиці. Квартира, що належить матері дружини Віталія Шабуніна, здається в оренду.

На місце події виїхали вибухотехніки, рятувальники і слідчо-оперативна група. Поліцейські встановлюють можливих свідків та переглядають камери відеонагляду, які могли зафіксувати осіб, причетних до скоєння цього злочину.

Зважаючи на ці події, Шабуніну пропонуватимуть заходи безпеки. У випадку згоди – їх забезпечуватимуть поліцейські Києва, - йдеться у повідомленні Нацполіції.

Водночас антикорупціонеру без  різниці, хто саме організував ці злочини.

У подібних випадках винне керівництво держави, вважає Шабунін:

Немає значення, хто це організував: олігархи, корупційна шобла чи рускі. Зробити це їм дозволила неспроможність керівництва держави покарати замовників сотень нападів на активістів.

 

Наприклад, нацполіція Авакова за пів року так і не спромоглася знайти хоча би виконавців підпалу мого будинку. Про замовників годі й говорити, - пише він на своїй сторінці.

Нагадаємо, що вчора під двері квартири у Рівному, де проживає незряча матір Віталія Шабуніна, невідомі підклали дві гранати. Через це довелося евакуйовувати мешканців будинку.

Сьогодні у поліції заявили, що здетонувати ця вибухівка просто не могла, мовляв, це був муляж. Втім, саморобний вибуховий пристрій на основі двох гранат Ф-1 таки відправили на експертизу.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook