По чому нині борщ в Україні? (ЦІНИ)
Скільки коштує «бюджетний» варіант борщового набору
Борщ — це класика української кухні. Однак з часом ця страва стає все більш схожою на делікатес, адже ціни ростуть.
«Бюджетний» варіант борщового набору виглядає так
Капуста | 500 г | 6,80 грн |
Буряк | 200 г | 2,59 грн |
Картопля | 300 г | 2,65 грн |
Морква | 200 г | 4,54 грн |
Цибуля | 150 г | 4,86 грн |
Томатна паста | 50 г | 8,53 грн |
Олія рафінована | 30 г | 2,26 грн |
Всього | 32,23 грн |
До борщу, аби він не був надто пісним, підійдуть свинячі реберця з м'ясом. За 400 грамів ребер потрібно віддати 66,38 грн.
Та який борщ без сметани та хліба? Хоч це й додаткові витрати, але так однозначно смачніше.
Сметана 15% | 150 г | 16,44 грн |
Хліб житній | 400 г | 24,58 грн |
Всього | 41,02 грн |
В результаті 3-літрова каструля борщу обійдеться за 139,63 грн.
Та варто зауважити, що ми не купуємо 30 грамів олії чи окремо 150 грамів сметани, аби вистачило на борщ, беремо зазвичай більше. Тож якщо ці інгредієнти вам потрібні лише для цієї страви, то вийде набагато дорожче.
Джерело: Мінфін
Радіо Трек: НОВИНИ