Пісні вареники з капустою: смачна традиційна страва на Святвечір (РЕЦЕПТ)
Найпростіший рецепт із дійсно хорошим тістом
На Святвечір, 6 січня, на столі, згідно з українськими традиціями, має бути 12 пісних страв. Однією із них можуть стати вареники з капустою (чи картоплею, чи грибами, до прикладу).
Пропонуємо найпростіший і дуже смачний рецепт вареників
Інгредієнти для тіста:
- борошно пшеничне – 2 склянки
- вода - 0,5 склянки
- дріжджі сухі - 1,5 ст.л.
- сіль - щіпка
- олія - 2 ст.л.
Інгредієнти для начинки:
- цибуля - 1 шт.
- капуста - 700 г
- олія - 2 ст.л.
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
Для начинки нам потрібна дрібно нарізана цибуля і капуста. Обсмажуємо обидва інгредієнти на олії протягом 10-15 хв, підсолюємо, перчимо.
Для приготування дійсно хорошого тіста на вареники додаємо в просіяне борошно сухі дріжджі й сіль, перемішуємо, додаємо теплу воду з попередньо розмішаною в ній олією. Добре все розмішуємо дерев'яною лопаткою, аби тісто добре відставало від посуду, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце без протягів.
Коли тісто підросте вдвічі, обминаємо його і даємо йому ще раз підійти.
Тоді робимо з тіста невеличкі кульки, розкочуємо їх на дошці, присипаній борошном, і формуємо кружечки, які будемо начиняти капустою (чи будь-якою іншою начинкою на власний смак).
Викладаємо начинку на кожен кружечок, щільно закриваємо вареники по краях.
Такі вареники варяться на пару протягом 10 хв. Якщо ж плануєте відварювати їх у воді, краще додавати у тісто яйце.
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ