Пісні вареники з капустою: смачна традиційна страва на Святвечір (РЕЦЕПТ)

Найпростіший рецепт із дійсно хорошим тістом

На Святвечір, 6 січня, на столі, згідно з українськими традиціями, має бути 12 пісних страв. Однією із них можуть стати вареники з капустою (чи картоплею, чи грибами, до прикладу).

Пропонуємо найпростіший і дуже смачний рецепт вареників

Інгредієнти для тіста:

  • борошно пшеничне – 2 склянки
  • вода - 0,5 склянки
  • дріжджі сухі - 1,5 ст.л.
  • сіль - щіпка
  • олія - 2 ст.л.

Інгредієнти для начинки:

  • цибуля - 1 шт.
  • капуста - 700 г
  • олія - 2 ст.л.
  • сіль, перець – до смаку

Приготування:

Для начинки нам потрібна дрібно нарізана цибуля і капуста. Обсмажуємо обидва інгредієнти на олії протягом 10-15 хв, підсолюємо, перчимо.

Для приготування дійсно хорошого тіста на вареники додаємо в просіяне борошно сухі дріжджі й сіль, перемішуємо, додаємо теплу воду з попередньо розмішаною в ній олією. Добре все розмішуємо дерев'яною лопаткою, аби тісто добре відставало від посуду, накриваємо рушником і ставимо у тепле місце без протягів.

Коли тісто підросте вдвічі, обминаємо його і даємо йому ще раз підійти.

Тоді робимо з тіста невеличкі кульки, розкочуємо їх на дошці, присипаній борошном, і формуємо кружечки, які будемо начиняти капустою (чи будь-якою іншою начинкою на власний смак).

Викладаємо начинку на кожен кружечок, щільно закриваємо вареники по краях.

Такі вареники варяться на пару протягом 10 хв. Якщо ж плануєте відварювати їх у воді, краще додавати у тісто яйце.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook