Пісні голубці з пшоном — рецепт традиційної страви на Святвечір
Варто готувати меню до свята завчасно
Зовсім мало часу лишилося до Різдва. Пропонуємо вам приготувати пісну страву, яка стане родзинкою на вашому столі на Святвечір.
Максимально бюджетна страва готується із пшона з овочевою засмажкою. Вона дуже повільно тушкується, тож голубці вдаються особливо ніжними. Страва також чудово врізноманітнить меню веганів, вегетаріанців і всіх, хто постує.
Вам знадобиться мінімальний набір інгредієнтів. За бажанням ви можете додати до начинки обсмажені печериці чи інші гриби.
Інгредієнти:
- Капуста - 1 шт.
- Пшоно - склянки
- Цибуля - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Олія соняшникова - 3 ст. л.
- Сіль - на смак
- Перець чорний мелений - на смак
- Петрушка, гілочка - на смак
Спочатку підготуйте капустяні листки. Для цього у великій каструлі закип’ятіть воду. З головки капусти виріжте качан і обережно покладіть капусту до киплячої води.
Варіть на легкому вогні та поступово знімайте з головки запарені листки. Зріжте з них прожилки.
Тепер приготуйте начинку. Пшоно помийте у декількох водах, залийте кип’ятком і проваріть кілька хвилин на легкому вогні. Цибулю і моркву помийте, поріжте цибулю кубиками, моркву потріть на грубій тертці. Протушкуйте овочі на соняшниковій олії до прозорості, додайте порізану петрушку. Вимішайте з пшоном, посоліть, поперчіть до смаку.
Начиняйте підготовлені листки. Для цього накладайте на них ложкою начинку, загортайте з боків і скручуйте в рулет.
Голубці найкраще смакують з грибною підливою або зі смаженою цибулею.
Складіть голубці у каструлю один поверх іншого, залийте на 1/3 окропом, посоліть, накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні 1-1,5 години.
Смачного!
Джерело: shuba
Радіо Трек: НОВИНИ