Після пограбування у бібліотеку Рівного проситимуть камери спостереження (ФОТО)

Час від часу туди навідується підозрілий «контингент»

Ми вже повідомляли, що сьогодні вранці зловмисники обікрали бібліотеку на вул. Київській.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомили директорка Централізованої бібліотечної системи Рівного Вікторія Гупалюк. Каже, з книгозбірні вкрали два принтери та сканер.

Зловмисники зламали ґрати на вікні, пошкодили саме вікно, а ще - двоє дверей всередині приміщення.

Більше про злочин вона розповіла «Суспільному».

За словами Вікторії Гупалюк, сигналізація спрацювала близько п’ятої ранку:

Поліція охорони викликала мого працівника, бо спрацював сигнал про проникнення. Коли приїхали, то побачили, що в одному з кабінетів, який не під сигналізацією – там зник принтер, сканер, все розкидано, приміщення повністю перевернуте, може, шукали гроші. Пошкоджені двері, бо були зачинені на замок, і пошкоджені двері в інтернет-центр, який був під сигналізацією.

 

Власне, оце і спрацювало, злодії злякалися, бо спрацювала сигналізація і вони зрозуміли, що через 5 хвилин буде поліція.

У поліції їй пояснили, ніхто з мешканців будинку, в якому розташована книгозбірня, не відреагував на шум.

Виявляється, зловмисники працювали пневмоножицями, які не видають особливого шуму. До того ж, злочин скоювали о такій порі, коли в людей період глибокого сну.

Вікторія Гупалюк каже, що за 13 років її роботи бібліотеку намагалися обікрасти тричі. І лише сьогоднішня спроба виявилася успішною.

 

Щодо збитків, то попередньо, це близько 30 тис. грн.

Йдеться про два принтери орієнтовною вартістю 3,5 тис. кожен, сканер, який коштує приблизно стільки ж, а також заміну вікна, ґрат і двох дверей у книгозбірні, розповіла «Суспільному» директорка ЦБС Рівного.

Єдиний, мабуть, вихід – повністю все приміщення на сигналізацію ставити. Але це виллється в немалі кошти.

 

Я вже поставила до відома свого керівника – начальника управління культури, з понеділка ми це питання будемо підіймати, бо, дійсно, у нас вже це питання на язику крутиться останніх роки 2-3.

 

Тут би ще й камери спостереження не завадили. Часом всередину заходить такий, скажімо, контингент, який, ймовірно, придивляється, що й де лежить, – каже Вікторія Гупалюк.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook