Пиріг з лаваша і фети за 10 хвилин — рецепт, який можна робити у сковороді
Виходить дуже смачно
Приготуйте швидкий сніданок з лаваша, сиру та зелені. Таку страву можна їсти і на сніданок, і навіть на вечерю. Тонкий лаваш і сир фета після смаження перетворяться на класний сніданок, який нагадає тобі ліниве хачапурі.
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш - 4 шт.
- Яйця курячі - 1 шт.
- Молоко - 100 мл
- Копчена паприка - 2 г
- Сіль - 3 г
- Перець чорний мелений - 3 г
- Олія соняшникова - 20 мл
Начинка:
- Фета - 250 г
- Петрушка, гілочка - 7 шт.
- Масло вершкове для змащування - 30 г
Підготуйте 4 листи круглого лаваша. Молоко поєднаємо з яйцями та спеціями, не щоб залити лаваш, а щоб просочити його.
Петрушку наріжте. Фету перетри виделкою, додайте петрушку і добре перемішайте.
Сковороду змасти вершковим маслом і виклади перший лаваш, змащений молочно-яєчною сумішшю. Викладіть другий лаваш і змастіть так само.
Третій шар — рівномірний шар начинку. Накрити зверху лавашем, змасти молочно-яєчною сумішшю.
Дайте постояти 3-5 хвилин, щоб лаваш добре просочився. Поставте сковороду на маленький вогонь і смажте з одного боку до золотавості 1 хвилину.
Обережно переверніть на другий бік, змасти поверхню масло і готуй під кришкою ще 1 хвилину.
Такий сніданок може бути із сулугуні й твердого сиру. Звісно, такий сніданок можна запекти в духовці, у застеленій пергаментом формі.
Смачного!
Джерело: shuba
Радіо Трек: НОВИНИ