Перелік продуктів, які швидко розщеплюють тромби

Їх треба вживати, аби запобігти ішемічній хворобі

Тромбоз – це патологічний стан, коли в судинах людини з'являються тромби. Щільні кров'яні згустки або уповільнюють нормальний кровотік, або його зовсім зупиняють. Ішемічна хвороба може навіть спровокувати смерть. 

В окремих випадках тромбоз може бути наслідком неправильного способу життя та зокрема харчування. Що особливо актуально для людей старше 60 років. 

Продукти які допомагають розщеплювати тромби

  • Куркума -  містить куркумін, він працює як антикоагулянт, знижуючи активність системи згортання крові, й має протизапальний ефект. 
  • Кориця - знижує кров'яний тиск і знімає спричинені артритом запалення. Проте надлишок кориці і її часте споживання може мати негативні наслідки для роботи печінки, тож треба вживати її обережно. 
  • Часник - має природні антимікробні, антибіотичні та протизапальні властивості. Низка досліджень вказують на те, що часниковий порошок має антитромботичний ефект. 

Крім того, протидіє тромбозу імбир, червоне вино.

Варто звернути увагу на продукти, які містять вітамін Е. Його достатньо у мигдалі, насінні соняшника, соняшниковій олії, цілісних зернах. Крім того, корисні також лосось, форель та тунець. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook