Переїв цукерок і помер

54-річний американський будівельник щодня їв приблизно півтора пакета цукерок

Чоловік з американського штату Массачусетс помер через те, що їв забагато цукерок, повідомляє ВВС-Україна.

54-річний чоловік не мав жодних симптомів хвороби до того, як його серце раптово зупинилося в ресторані швидкого харчування. Лікарі, які вивчали причину смерті, стверджують, що він помер від того, що їв щодня лакричні цукерки.

Дослідження показали, що гліциризинова кислота - активний інгредієнт лакричних цукерок - може викликати "гіпертонію, гіпокаліємію, метаболічний алкалоз, фатальні аритмії та ниркову недостатність" - і все це спостерігалося у цього пацієнта.

Гіпокаліємія - це коли рівень калію в крові людини стає небезпечно низьким.

Пацієнт спочатку їв червоні, а потім перейшов на чорні цукерки, які містять корінь солодки (лакриці). Лікарі дійшли висновку, що причина смерті криється саме у передозуванні цукерок, які містять корінь солодки.

Лакричні цукерки - в'язкі, схожі на жувальний мармелад ласощі з солодки. Екстракт коріння рослини використовують для лікування хвороб верхніх дихальних шляхів, гастритів та виразок, алергічних дерматитів, цукрового діабету і навіть імпотенції.

Лакричні цукерки благотворно впливають на горло і шлунково-кишковий тракт. Солодка має антибактеріальну і спазмолітичну дію.

Водночас вживання солодки у значній кількості підвищує артеріальний тиск. Зловживати цим продуктом не рекомендується. Люди, що страждають серцевими захворюваннями, мають відмовитися від цих ласощів, тому що вони можуть викликати зупинку серця. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook