Паста Карбонара (РЕЦЕПТ)

Смакота!

Класична італійська паста Карбонара – це спагеті з обсмаженими шматочками бекону під соусом з яєць та сиру пармезан.
 
Існує ще американська версія пасти Карбонара, коли соус готують на основі вершків.
Зі вказаної кількості інгредієнтів вийде три порції пасти Карбонара.
Інгредієнти:
  • спагеті з твердих сортів пшениці - 200 - 250 г
  • яйця - 2 шт.
  • бекон або грудинка - 150 г
  • пармезан - 50 г
  • оливкова олія
  • сіль, свіжомелений чорний перець.

Готуємо соус.

Пармезан потерти на дрібній терці. Яйця перемішати вінчиком до однорідного стану. До яєць додати сир і, за бажанням, одну ложку оливкової олії. Все ретельно перемішати. Соус готовий.

Бекон або грудинку порізати невеликими шматками. На сковорідці розігріти трошки оливкової олії, викласти шматочки м'яса і швидко обсмажити на великому вогні до хрусткої скоринки. Після цього м'ясо треба викласти на паперовий рушник.

[media=215843][media=215842]

Потім спагеті викласти у киплячу підсолену воду і відварити до стану al dente (наче трошки недоварений).

Спагеті відкинути на друшляк, не промивати, при цьому обов’язково зберегти склянку води, в якій вони варилися. Цю воду, при потребі, можна використати пізніше. Потім гарячі макарони помістити назад в теплу каструлю. До них додати яєчний соус і швидко перемішати.

Макарони, в які додають соус, повинні бути дуже гарячими. Тепла має вистачити, щоб розплавився сир і яйця дійшли до готовності. Якщо після вимішування паста виходить липкою, їй не вистачає вологи, – долийте потрібну кількість збереженого “бульйону”, де варилися спагеті. В результаті після перемішування паста має вийти достатньо вологою і неначе шовковистою.

До пасти додати смажений бекон і ще раз перемішати.

Страву одразу розкласти в порційні, бажано теплі тарілки, зверху присипати чорним перцем і, за бажанням, тертим сиром та подавати до столу. 

Паста Карбонара готова.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook