Паразити та важкі метали: гастроентеролог назвала найнебезпечнішу у магазині рибу

Як правильно обрати рибину

Рибу любить багато хто, але не забувайте, що в ній можуть бути паразити та важкі метали. Найбільшу небезпеку несе свіжа риба, тому готувати її треба при температурі за 60 градусів, тоді паразити через 30 сек помирають.

Яка риба є найбільшою небезпекою, розповіла гастроентеролог Алла Курилець на сторінці «Доказові батьки» у Facebook.

Яка риба є небезпечною для здоров'я

  • Річкова (коропові породи): лящ, карась, короп, лінь
  • Лосось фермерський, морський лящ, арктичний голець, тиляпія, анчоус, осетрина.

В якій рибі можуть бути важкі метали:

  • Ртуть може бути в скумбрії, тунці, карасі, щуці, окуні.
  • Свинець може бути в карасі, окуні, лящі.
  • Антибіотики у форелі та сьомзі.
  • Пестициди можуть бути в коропі та щуці.
  • Кадмій у раках, мідіях, устрицях.

Причому, чим старша риба – тим більше накопичення важких металів.

Найчистіша риба, це травоїдна, яка плавала в океані. Пам'ятайте, що ви маєте право вимагати сертифікат правильної безпеки, заморозки, приготування риби.

Як правильно вибирати рибу

  • Тушка має бути гладкою, щільною, еластичною. При натисканні має з'явитися вм'ятина, але форма одразу повинна відновитися.
  • Зябра мають бути червоного кольору.
  • Щільно прилегла луска.
  • Очі не повинні бути каламутні та сухі.
  • На животі не повинно бути жовтих ділянок, оскільки це окислені жири.
  • Має бути сертифікат, де вказано дату і місце вилову.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook