Пахне клопами: як полюбити кінзу та приховати її неприємний запах

Адже саме через нього мільйони людей відмовляються від цієї зелені

Коріандр і кінза - це одна і та ж рослина. Вирізняється серед іншої зелені особливо неприємним запахом. Хоча кінза - незмінний атрибут, наприклад грузинській кухні. Без неї не майже не буває салатів та гарячих страв.

Проте дивний запах кінзи змушує багатьох не любити її.

Кінза пахне «клопами» через альдегід деканалю. Це компонент, з якого на 60-80% складаються ефірні олії рослини.

Позбутися пахучості кінзи досить легко. Альдегіди, як багато летючих сполук, слабшають з часом.

Якщо залишити нарізану зелень у спокої, через деякий час вона втратить цей сильний і неприємний аромат.

Також характерний аромат можна усунути за допомогою «ванн» з холодною водою.

Та ж нарізана зелень після недовгого вимочування пахне, як апельсинова шкірка. Насіння коріандру саме по собі має приємний запах цитрусових.

Тому, щоб не дратуватись, потрібно просто дати рослині можливість вивітритися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook