П’ять разів на коня: іноземець захоплено описав українську гостинність
Каже, якщо українець кличе на каву, не варто ані обідати, ані снідати
У спільному ТікТок блозі українки та її чоловіка зі Словаччини, саме він, Петер, розповів як бачить українську гостинність.
По-перше, якщо вас запрошують зайти на каву, то не обідайте перед тим, - радить словак.
Можете і не снідати. Бо кава, якимось дивним чином перетворюється на борщ, салат та піцу. І, коли ти думаєш, що зараз луснеш, чуєш десь позаду: «Ну ось і шашлик досмажився!».
Про таку каву не чули ані у Відні, ані у Колумбії, - каже Петер.
Припрошування – особливий ритуал
Деякі ґазди йдуть від зворотнього (як приклад, теща Петера): «Пляцок зробила з чого було, якийсь він не дуже!».
Це не відлякування, - коментує іноземець, - це має викликати цікавість.
Щось там у неї не вийшло, але звичайно це буде смачний пляцок.
Та господиня дала зрозуміти, що це не вершина її кулінарних талантів.
Українська гостинність не терпить поспіху, - продовжує Петер.
Ти думаєш, що йдеш лише на дві хвилини, наприклад щось забрати. Але ж де там!
Вас запросять: «Сідайте, щоб у нас свати сідали!»
І ти сідаєш, хоча у ґаздів син, який давно одружений.
Українська гостинність – це окрема книга! – завершує своє відео, яке набрало понад 300 тисяч переглядів, - Петер зі Словаччини.
Українці активно коментують спостереження іноземця:
Kossakevich
Якщо літо, то з собою ще дадуть кабачків, а якщо зима - дадуть які-небудь огірки або помідори в банці «бо де ви ще такі скуштуєте»
марина
Коли відчуваєш, що зараз луснеш і тут чуєш… А ще голубціі!
Олена Чепракова
Що є то є. Навіть з нічого можемо таке забацати, що в ресторані такої смакоти не зроблять.
leja
Стіл ломиться від їжі) А господиня така «ой вибачайте, ото тако по скромному, геть не підготувалась» - а там і перше, і друге, і пів кабана запеченого»
Roza Gerasimenko
А потім на коня, і так разів 5
Valentina
Дуже влучно! Ви відчули українську душу!
Радіо Трек: НОВИНИ