П’ять разів на коня: іноземець захоплено описав українську гостинність

Каже, якщо українець кличе на каву, не варто ані обідати, ані снідати

У спільному ТікТок блозі українки та її чоловіка зі Словаччини, саме він, Петер, розповів як бачить українську гостинність.

По-перше, якщо вас запрошують зайти на каву, то не обідайте перед тим, - радить словак.

Можете і не снідати. Бо кава, якимось дивним чином перетворюється на борщ, салат та піцу. І, коли ти думаєш, що зараз луснеш, чуєш десь позаду: «Ну ось і шашлик досмажився!».

Про таку каву не чули ані у Відні, ані у Колумбії, - каже Петер.

Припрошування – особливий ритуал

 

Деякі ґазди йдуть від зворотнього (як приклад, теща Петера): «Пляцок зробила з чого було, якийсь він не дуже!».

 

Це не відлякування, - коментує іноземець, - це має викликати цікавість.

Щось там у неї не вийшло, але звичайно це буде смачний пляцок.

Та господиня дала зрозуміти, що це не вершина її кулінарних талантів.  

Українська гостинність не терпить поспіху, - продовжує Петер.

Ти думаєш, що йдеш лише на дві хвилини, наприклад щось забрати. Але ж де там!

 

Вас запросять: «Сідайте, щоб у нас свати сідали!»

 

І ти сідаєш, хоча у ґаздів син, який давно одружений.

Українська гостинність – це окрема книга! – завершує своє відео, яке набрало понад 300 тисяч переглядів, - Петер зі Словаччини.

Українці активно коментують спостереження іноземця:

Kossakevich

Якщо літо, то з собою ще дадуть кабачків, а якщо зима - дадуть які-небудь огірки або помідори в банці «бо де ви ще такі скуштуєте»

 

марина

Коли відчуваєш, що зараз луснеш і тут чуєш… А ще голубціі!

 

Олена Чепракова

Що є то є. Навіть з нічого можемо таке забацати, що в ресторані такої смакоти не зроблять.

 

leja

Стіл ломиться від їжі) А господиня така «ой вибачайте, ото тако по скромному, геть не підготувалась» - а там і перше, і друге, і пів кабана запеченого»

 

Roza Gerasimenko

А потім на коня, і так разів 5

 

Valentina

Дуже влучно! Ви відчули українську душу!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook