П’ять каш, які всі помилково вважають корисними

Не всі каші корисні

Пшенична каша

Дієтологи вважають її найшкідливішою серед інших через невелику кількість амінокислот. В них присутні сполуки, необхідні для росту і зміцнення м’язової маси. Але в пшеничній каші їх залишається дуже мало. Тому краще вибирати інші каші, наприклад полбу або булгур.

Рисова каша

У рисовій каші теж менше корисного, ніж прийнято вважати. Справа в тому, що найчастіше люди готують її з шліфованого рису. Після обробки в ньому мало клітковини і вітамінів. Звичайно, шкоду здоров’ю такою кашею не завдаси, але і користі майже ніякої від неї не отримаєш.

Вівсяні пластівці

 Приготовлені подрібнені вівсяні пластівці теж не приносять ніякої користі. Після перемолу, в них мало чого залишається. Тому їсти краще каші з цілісних пластівців.

Мюслі

Навіть у поєднанні з пластівцями, горіхами, фруктами і ягодами мюслі майже не приносять користі. У них вказано багато цукру, що робить цю суміш дуже калорійною, а значить шкідливою для фігури.

Манна каша

Вона містить мало білка і вітамінів. Але зате в ній багато крохмалю, який не можна їсти людям з ожирінням. Навіть для малюків користь від манки мізерна. Справа в тому, що складні мукополісахариди, які містить ця каша, важко перетравлюються, пригнічують травну діяльність через зниження інтенсивності руху ворсинок кишечника.

Джерело: medicalanswers

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: каша