П'ять каш, корисніших за гречку: про деякі з них, ви певно й не чули 

Можливо комусь ця користь видаватиметься дещо екзотичною 

Амарант

Ця крупа містить у рази більше білку, ніж гречка. 1 порція амаранту покриває на 25% добову потребу людини в білку. Також амарант – джерело лізину, вітамінів групи В. У складі крупи є унікальна речовина сквален, яку визнано потужним природним імуномодулятором.


Кіноа

Кіноа насичена цінними жирними кислотами Омега-3. Наприклад, 100 г крупи забезпечують 15% добової норми в Омега-3. Також кіноа – джерело лізину. Ця амінокислота дозволяє вилікуватися від анемії, укріпити волосся, зменшити його випадіння.


Теф

Чудовий злак для людей, у яких є алергія на глютен. Крупа насичена вітаміном С, що сприяє виробленню колагену. А це – міцний каркас шкіри, її еластичність. Колаген також важливий для побудови нових м’язових волокон, тож ця крупа рекомендована людям з регулярними тренуваннями. Теф – чудова каша для нормалізації формули крові, оскільки сприяє виробленню еритроцитів.


Камут

Це різновид пшениці. Сорт славиться великим вмістом білка (11 г на 100 г продукту) й клітковини (8 г на 100 г продукту). Також у камуті багато нікотинової кислоти. А це – здоров’я нервової системи та нормалізація гормонального фону.

Сорго

Поживна й цінна крупа завдяки високому вмісту білка, тіаміну (вітаміну В1), В2 та В6. Сорго – це крупа молодості й здоров’я. Якщо вживати сорго регулярно,  покращується стан шкіри й нігтів, активізується обмін речовин, стабілізується робота серцевого м'яза.

Джерело: mamabook

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook