Ознаки зіпсованого меду: чи можна його вживати

2 приклади використання зіпсованого меду

Ознаки зіпсованого меду

 

1) Кислуватий присмак в ароматі

Це не дуже точна ознака, бо кислуватим може бути нектар рослини, з якої зібрали мед.

Також кислуватий присмак може з’явитися, коли мед зберігався занадто довго й ось-ось почне бродити.

Такий мед можна пропарити в каструлі, тоді кислий присмак пропаде. Але високі температури також зруйнують корисні речовини в меді.

 

2) Піна на верхньому шарі й запах кислого вина

Це означає, що мед остаточно забродив і зіпсувався.

Їсти його більше не можна.

 

3) Наявність пластівчастих кристалів

Такий мед теж остаточно зіпсувався.

Його теж більше не можна їсти, щоб не отримати розлад шлунка.

 

Що зробити зі старим медом

 

1) Приготувати медовуху.

Її рецепт:

  • На 1 л води додати 100 грамів меду;
  • Варити 3 год на повільному вогні;
  • Окремо приготувати дріжджі, які потім необхідно замочити в теплій воді на 40 хвилин;
  • Коли все звариться, перелити у велику посудину і поставити охолоджуватися;
  • Додати дріжджі, швидко все перемішуючи.

2) зробити медову маску для обличчя.

Її рецепт:

  • Підігріти столову ложку меду.
  • Коли вона стане ледь теплою, додати в мед білок від одного яйця.
  • Нанести на обличчя на 15 хвилин.
  • Змити прохолодною водою.

Регулярне використання такої маски надасть шкірі здорового вигляду завдяки вітамінам і мінералам з меду.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook