Ознака на обличчі, яка попереджає про ризик передчасної смерті

І щоб ви не робили, довголіття визначається генетикою та способом життя

Наука давно досліджує питання довголіття, і постійно проводить чергові й чергові дослідження. І одне з досліджень показало, що відповіддю це питання можуть стати зморшки на лобі.

Науковці пояснюють, що людина може тривалий час не помічати високого холестерину або гіпертонії. А от зморшки на лобі людина помічає кожен день перед дзеркалом. І саме зморшки можуть стати маркерами, які попереджають про високий ризик передчасної смерті.

Науковці 20 років стежили за групою людей віком від 32 до 64 років. Кожному добровольцю присвоїли бали від нуля до трьох залежно від глибини зморшок на лобі.

Нуль балів означає, що зморшок немає зовсім, а три бали — що людина на лобі має багато глибоких зморшок. 

В результаті, у тих людей, у яких зморшок на лобі було більше, ризик низької тривалості життя виявився значно вищим, ніж у тих, у кого зморшок не було зовсім. У учасників з одним балом було зафіксовано трохи підвищений ризик смерті від серцево-судинних захворювань порівняно з тими, у кого зморшок не було зовсім. 

Вчені припускають, що на лобі можуть бути маркером атеросклерозу. Це перше дослідження, яке дозволило встановити наявність зв'язку між ризиком розвитку серцево-судинних захворювань та зморшками на лобі.

Це дослідження стало черговою спробою вчених вивчити ознаки старіння, які можуть свідчити про серцево-судинні захворювання.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook