Особливу страву з давніх часів досі готують на півночі Рівненщини
Що відомо про їжу
Вікові гастрономічні традиції донині зберігають у громаді на Рівненщині. Родзинкою села Осова Сарненського району вже багато років є традиція приготування «Малімонів».
Страва належить до нематеріальної культурної спадщини громади. Вона не тільки смачна та історично цінна, а й легка у приготуванні.
Прості інгредієнти картопля, яйця, борошно та сіль в поєднанні з невеликою кількістю сала та цибулі створюють неповторний смак.
Назва страви пов’язана з місцевою говіркою і специфічними назвами страв у цьому регіоні. Її історія бере початок ще з давніх часів, коли українські селяни готували прості, але ситні страви з доступних продуктів – картоплі, борошна, яєць і сала.
«Малімони» готували в сім'ях як буденну, але особливу їжу, яку могли вдосконалювати залежно від сезону і доступних продуктів.
Радіо Трек: НОВИНИ