Пряники-сонечка: Особливо ароматне і просто печиво з апельсинами та мигдалем

Потіште свою родину

Пропонуємо вам приготувати печиво, яке можна називати маленьким сонечком. Воно виходить дуже ароматне і смачне. Всього за 20 хвилин можна приготувати дві порції ароматного печива до чаю, використовуючи лише три ложки апельсинового варення і склянку борошна.

Інгредієнти:

  • 200 г – мигдального борошна
  • 100 г – цукру
  • 2 – яєчні білки
  • 1/2 – апельсинової цедри
  • 3 ст. л. –апельсинового соку
  • цукор для обсипання
  • апельсинове варення або желе

У великій мисці з’єднайте мигдальне борошно з цукром. Добре перемішайте.

У блендер помістіть чверть суміші борошна та цукру, додайте цедру від половини апельсина та подрібніть до отримання дрібної текстури.

Поверніть цю суміш у велику миску до борошна і цукру, що залишилися.

Влийте апельсиновий сік і додайте яєчні білки.

Акуратно перемішайте лопаточкою інгредієнти до отримання однорідного тіста. Перекладіть тісто на чисту поверхню, посипану борошном.

Вимісіть тісто, поки воно не стане м’яким та еластичним. Сформуйте тісто у вигляді тугої еластичної трубочки. Наріжте тісто на рівні шматочки.

Обваляйте кожен шматочок у цукровій пудрі.

Укладіть обсипані шматочки тіста на лист, застелений пергаментом.

Використовуючи кінець кулінарної ложки чи пальці, зробіть невеликі заглиблення у центрі кожного шматочка тіста.

Заповніть кожне поглиблення апельсиновим желе або варенням.

Помістіть деко з печивом у духовку розігріту до 200 градусів Цельсія.

Випікайте печиво протягом 20 хвилин або до золотистого кольору. Після випічки залиште печиво на деку трохи охолонути перед подачею.

Подавайте апельсинове печиво до чаю разом з іншими частуваннями.

Джерело: zhyttia

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook