«Оселедець під шубою» вже в минулому: Клопотенко поділився новим рецептом салату з Латвії

Вийде цікавий салат, який традиційно готують на Новий рік

Салат «Оселедець під шубою», або в народі «Шуба», вже не один рік прикрашає новорічні столи. Шеф-кухар Євген Клопотенко показав рецепт салату з оселедцем, маринованими опеньками, квасолею та червоною цибулею.

Вийде цікавий салат, який традиційно готують у Литві на Новий рік.

Клопотенко рекомендує обрати малосольний оселедець, який у поєднанні з іншими продуктами створить ідеальний ніжний смак. Можна обрати цілу рибу, або ж придбати вже готове філе оселедця.

Інгредієнти:

  • 250 г - філе оселедця ;
  • 400 г - маринованих опеньків;
  • 250 г - консервованої білої квасолі (або відвареної);
  • 1 - червона цибуля;
  • 5 - гілочок петрушки;
  • 2 ст. л. - запашної олії;
  • сіль - до смаку.

Насамперед наріжте філе оселедця шматочками. Перекладіть в глибоку миску.

Викладіть 400 г маринованих опеньків на друшляк і дочекайтесь, поки зайва рідина стече. Потім додайте їх до оселедця. У тарілку висипайте квасолю. Наріжте червону або білу цибулю пір’ям.

Ну і наостанок заправте салат 2 ст. л. запашної олії, перемішайте та залиште на 10 хвилин, щоб смаки об’єдналися.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook