«Оселедець під шубою» вже в минулому: Клопотенко поділився новим рецептом салату з Латвії
Вийде цікавий салат, який традиційно готують на Новий рік
Салат «Оселедець під шубою», або в народі «Шуба», вже не один рік прикрашає новорічні столи. Шеф-кухар Євген Клопотенко показав рецепт салату з оселедцем, маринованими опеньками, квасолею та червоною цибулею.
Вийде цікавий салат, який традиційно готують у Литві на Новий рік.
Клопотенко рекомендує обрати малосольний оселедець, який у поєднанні з іншими продуктами створить ідеальний ніжний смак. Можна обрати цілу рибу, або ж придбати вже готове філе оселедця.
Інгредієнти:
- 250 г - філе оселедця ;
- 400 г - маринованих опеньків;
- 250 г - консервованої білої квасолі (або відвареної);
- 1 - червона цибуля;
- 5 - гілочок петрушки;
- 2 ст. л. - запашної олії;
- сіль - до смаку.
Насамперед наріжте філе оселедця шматочками. Перекладіть в глибоку миску.
Викладіть 400 г маринованих опеньків на друшляк і дочекайтесь, поки зайва рідина стече. Потім додайте їх до оселедця. У тарілку висипайте квасолю. Наріжте червону або білу цибулю пір’ям.
Ну і наостанок заправте салат 2 ст. л. запашної олії, перемішайте та залиште на 10 хвилин, щоб смаки об’єдналися.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ