Ось як потрібно готувати хек! Один з найкращих і найсмачніших рецептів приготування цієї рибки

Виходить дуже соковито

Хек – один з найдоступніших видів риби. Це невибаглива риба, яка виходить соковитою і не має багато кісток. А досвідчені господині готують її за особливим рецептом, така риба розлітається терміново.

Інгредієнти:

  • Риба хек – 900 г.
  • Риба тріска – 600 г.
  • Борошно – 2 ст. л. (для панірування)
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Приправа для риб – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія для смаження
  • Цибуля – 2 шт. (500 г.)
  • Морква велика – 1 шт. (250 г.)
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець горошок – 7-10 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль - на смак
  • Вода – 200 мл.
  • Коріандр і зелень за бажанням

Очищаємо хек і тріску, добре їх промиваємо та нарізаємо шматочками. Змішуємо борошно з паприкою, перцем, сіллю та приправою для риби.

Паніруємо рибу в сухій суміші з усіх сторін.

Розігріваємо олію на сковорідці. Тоді на сильному вогні обсмадуємо рибу з обох сторін до золотистого кольору. З кожного боку приблизно по 5-7 хвилин.

У ту ж сковорідку нарізаємо цибулю та натираємо на терці моркву. Перемішуємо.

Додаємо приправи: лавровий лист, горошки чорного перцю, томатну пасту з цукром та сіль. Та вливаємо ще стакан води. Усе добре перемішуємо, накриваємо кришкою та доводимо до кип’ятіння, приблизно 2-3 хвилини.

Тоді зверху викладаємо рибу. Накриваємо кришкою та смажимо ще на маленькому вогні 10 хвилин.

Перевертаємо рибу іншим боком, щоб усе наситилось соусом. Знову накриваємо кришку на 5-7 хвилин.

В кінці додаємо коріандр та зелень і тушкуємо ще 10 хвилин.

Неймовірна запашна і смачна рибка готова.

Смачного!

Джерело: gospodynka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook