Оперативну нараду довелося проводити у Рівному з самого ранку. Через негоду (8 ФОТО)

Буревій не лише поламав десятки дерев і знеструмив частину міста, а й позривав дахи. Міська влада має допомогти мешканцям таких будинків фінансово, каже очільник Рівного Олександр Третяк

Від самого ранку суботи, 26 червня, у Рівному працює міський  штаб з ліквідації наслідків стихії. Через негоду, яка напередодні накрила всю область, штаб перейшов у цілодобовий режим роботи.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомляє міський голова Олександр Третяк.

– Провели оперативне робоче засідання міського штабу, де були розглянуті питання щодо усунення наслідків негоди, організації надання допомоги будинкам з пошкодженою покрівлею, а також розробки експлуатаційних заходів підготовки до можливого погіршення погодних умов.

 

До робочої наради з керівниками комунальних підприємств долучилися також фахівці з питань цивільного захисту, управління ЖКГ та фінансового управління апарату Рівненської міської ради.

Серед пріоритетних завдань - відновлення електрики, говорить мер Рівного. І додає, що згідно з правилами і нормативами, на об'єктах електромереж обленерго мають право працювати лише співробітники цього підприємства, тож місто не може підключати ніякі додаткові бригади.

Трохи пізніше міська влада провела також виїзну оперативну робочу нараду з мешканцями багатоквартирних будинків на вул. Ясна, 7б та пров. Дворецький, 53-а. До цієї наради долучилися й депутати по відповідних округах Мар'ян Года та Анатолій Чугуєвець.

– Було розглянуто питання щодо організації надання допомоги мешканцям багатоквартирних будинків, постраждалих від негоди.

 

Прийнято рішення виділити матеріальну допомогу на виконання робіт по ремонту покрівлі.

 

Вдячний депутату Годі Мар’яну Адамовичу, який зголосився допомогти в ліквідації наслідків стихії і організувати ремонтну бригаду та фінансову допомогу, щоб в найкоротші терміни почати роботи і допомогти нашим жителям впоратися з проблемами, з якими вони зіткнулися через стихійне лихо, - повідомляє Олександр Третяк.

Крім того, за словами очільника Рівного, управлінню з надзвичайних ситуацій та міському управлінню ЖКГ доручили напрацювати програму, яка дозволить оперативно виділяти кошти на допомогу постраждалим від непередбачуваних ситуацій.

Додамо, що частину дерев і досі не прибрали з вулиць міста.

А на завтра, 27 червня, на Рівненщині знову оголосили штормове попередження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook