Олії, яки знижують ризик проблем з серцем та онкозахворювань
А от споживання одного масла слід зменшити


Дослідники встановили зв'язок між видами споживаних олій та тривалістю життя.
Згідно з їхніми висновками, соєва, ріпакова та оливкова олії сприяють зниженню ризику смертності від онкологічних та серцево-судинних захворювань, тоді як вершкове масло цей ризик підвищує.
Масштабне дослідження охопило 200 тисяч добровольців, за здоров'ям яких спостерігали протягом 30 років. Спеціалісти ретельно аналізували їхній раціон, приділяючи особливу увагу споживанню різних видів олій.
Результати показали, що у людей, які активно використовували в раціоні вершкове масло, ризик передчасної смерті був на 15 відсотків вищий. Натомість споживання рослинних олій знижувало цей показник на 16 відсотків, особливо помітно впливаючи на здоров'я серцево-судинної системи.
Дослідження демонструє, що заміна всього 10 грамів вершкового масла рослинними аналогами щодня здатна знизити ризик смертності від раку та загальну смертність на 17 відсотків. Вчені пов'язують цей ефект з меншим вмістом насичених жирів у рослинних оліях.
Спеціалісти підкреслюють, що надмірне споживання насичених жирів може провокувати розвиток серцево-судинних захворювань та ожиріння.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням
Радіо Трек: НОВИНИ