Оксана Лозова: «Хай 2019-й принесе мир, спокій, здійснення найзаповітнішого!»

Голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка у Рівненській обласній раді підбила підсумки 2018 року і привітала рівнян зі святами

Так, Оксана Лозова зауважила, що цей рік для всіх українців був непростим. Але фракція РПЛ змогла втілити в життя важливі для України завдання. Розробила звернення Верховної Ради до уряду США щодо укладання двосторонньої військової угоди між нашими країнами, сприяла розширенню програми субсидій, забезпеченню якості житлово-комунальних послуг для споживачів, доступності ліків для населення, а також розширення їх переліку.

Оксана Лозова нагадала:

У жовтні відбулась всеукраїнська акція протесту проти високих тарифів на житлово-комунальні послуги, і зокрема, на газ, організована лідером РПЛ Олегом Ляшком.

 

Наші народні депутати продовжують боротьбу з контрабандою лісу-кругляка, самі блокують вивіз деревини за кордон. Для нашої Рівненщини питання боротьби з експортом лісу-кругляка стоїть дуже гостро. Тож наша фракція в облраді ініціювала звернення до Верховної Ради з вимогою подолати вето Президента України на закон № 5495, спрямований на збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів. Шкода, що обласна рада його не підтримала, проте чимало місцевих рад за нього проголосували.

Радує Оксану Лозову й те, що зусиллями нардепів від їхньої фракції на добудову приміщень Національного університету «Острозька академія» з державного бюджету було виділено 75 мільйонів гривень: в 2017-му році – 15 мільйонів, а у 2018-му – 60 мільйонів.

У жовтні у Рівному радикали провели за участю голови Київської обласної ГО «Громадська взаємодія людей з інвалідністю»  Юрія Федуна засідання за круглим столом «Політичний діалог – крок у майбутнє» з представниками громадських організацій Рівненщини, які опікуються проблемами людей з інвалідністю. Обговорили питання представництва громадських організацій осіб з інвалідністю і пенсіонерів у виконавчих органах місцевого самоврядування, додаткових соціальних послуг для осіб з інвалідністю та ще багато болючих питань.

Непокоїть керівника фракції РПЛ у Рівненській облраді і те, як держава обділила частину українців субсидіями:

Нещодавно під час свого візиту до Рівного Олег Ляшко і депутати фракції побували в гостях у подружжя пенсіонерів Батуріних. Сім’я втратила право на субсидію через нові правила, які набрали чинності з 1 травня.

 

Сергій Батурін у свої 55 років – інвалід І-ї групи, пересувається на візку. У всьому йому допомагає дружина Валентина. Якщо порахувати увесь дохід родини – буде щомісячно близько 2 тисяч гривень. І поки їм почали нараховувати ту субсидію, то до цього моменту подружжя витратило дуже багато нервів... Так бути не повинно.

Завдяки  РПЛ, каже Оксана Лозова, з держбюджету для соціальних закладів Рівненщини цього року вдалося добитися близько 23 млн. грн. субвенцій. За ці кошти був зроблений капітальний ремонт системи опалення дитсадка «Калина» в селі Бокійма Млинівського району, реконструкція вуличного освітлення в селах Бродів та Стадники Острозького району, капітальний ремонт дороги у провулку Молодіжному у селі Великий Олексин тощо.

Депутати нашої фракції в облраді сприяли проведенню ремонтів доріг у своїх округах, у тому числі в смт Володимирець та на відрізку шляху Переброди-Дубровиця-Володимирець-Суховоля, Володимирець-Антонівка, ремонтів у школах №2 у Березному, у селі Каноничі Володимирецького району тощо.  

Наостанок Оксана Лозова привітала рівнян з Новим роком та Різдвом Христовим:

Хай 2019-й рік принесе нам усім мир, спокій, здійснення найзаповітнішого!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook