Огірки на зиму для Олів’є та інших салатів – відкрив і відразу додав (РЕЦЕПТ)

Незвичайна консервація, яка стане в пригоді, коли поспішаєте все швиденько приготувати

Досить оригінальна заготівля огірків на зиму – у вас вже будуть готові кубики овочу для салатів Ще однією особливістю цього рецепта є те, що ви можете зробити будь-який розсіл – на власний смак (більш чи менш солоний, кислий або ж, навпаки, солодкий).

Інгредієнти:

  • вода – 1,5 л
  • цукор – 5 ст.л.
  • сіль – 2 ст.л.
  • есенція оцтова – 0,5 ч.л. на банку об’ємом 700 мл
  • перець горошком
  • лавровий лист
  • листя смородини і хрону

Приготування:

Часник нарізаємо тонкими часточками, зелень січемо. Огірки ріжемо невеликим кубиком – як на салат.

Банки варто брати такі, щоб кожна баночка – це була порція огірків для салату. Це найзручніший варіант.

В чисті банки укладаємо лавровий лист (кілька штучок), перець горошком, зелень, листя смородини і хрону – все те, що ви зазвичай кладете для консервації огірків.

Заповнюємо банки огірками і заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо до повного охолодження. Тоді зливаємо воду з банок у каструлю.

Порада: краще виливайте в мірну кружку, щоб знати, скільки вам потрібно розсолу. Розсіл ви можете зробити і на свій смак.

Кидаємо в воду сіль і цукор, доводимо до кипіння. Якщо розсолу мало, тоді доливаємо води, щоб вистачило на всі банки.

У кожну баночку даємо оцтову есенцію і заливаємо киплячим розсолом, а тоді закручуємо кришками.

Джерело: Філіжанка кави

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook