Як алкоголь може спровокувати одразу п’ять видів раку (ФОТО)

Важливе застереження напередодні свят

Регулярне вживання будь-якого алкоголю підвищує ризик раку. При чому йдеться не про таку вже й велику кількість випитого.

Вчені з Великої Британії дійшли висновку, що алкоголь провокує рак трьома способами, пише Express.

ЗОКРЕМА:

  • Алкоголь руйнує клітини в організмі перетворюючись на ацетальдегід. Він викликає поділ клітин.
  • Крім того, алкоголь підвищує рівень інсуліну та естрогену. Гормони також беруть участь у поділі клітин, як хімічний посередник.
  • А ще алкоголь знижує місцевий імунітет. Він сприяє зміні клітин і підвищує ймовірність того, що слизова у роті чи горлі буде поглинати більше шкідливих речовин.

ПЕКЕЛЬНЕ ПОЄДНАННЯ

Вживання понад 3,5 «дрінків» або «порцій» (алкоголю - ред.) на день може подвоїти, а то й потроїти ризик розвитку певних типів шиї. Особливо ж, коли випивка поєднується ще й з курінням.

Як стверджується,

Куріння в поєднанні з алкоголем робить легшим проникнення канцерогенів, що містяться в сигаретному димі, та значно збільшує шкоду, яку вони завдають, – заявили в Cancer Research UK.

Вживання алкоголю є основним фактором ризику раку голови й шиї, наприклад раку порожнини рота, горла і гортані.

При цьому ризик отримати рак у людей, які курять, є набагато вищим.

Також часте вживання алкогольних напоїв може привести до запалення і рубцювання печінки. Вчені вважають, що це теж впливає на фактор розвитку раку.

За матеріалами novyny.live

Від Редакції: 2-3 порції випивки можна вважати аналогом 100-150 гр. горілки, 2-3 келихів вина та 2-3 бокалів пива.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook