Обережно: «Таранька». Як поласувати і залишитись живим
Часто стає причиною зараження ботулізмом
В'ялена та копчена риба, приготована вдома, та консерви - найпоширеніша причина зараження ботулізмом.
І влітку ризики захворіти зростають.
На жаль, але з настанням літа знову «в тренді» ботулізм – це специфічне харчове отруєння, що може вартувати вам або вашим близьким життя.
Коли температура на вулиці та в приміщенні стрімко зростає, особливо ретельно потрібно зберігати та готувати їжу. Особливо це стосується консервації та в'ялених продуктів.
Найчастіше до зараження ботулізмом наводить вживання неякісної риби – в'яленої, солоної, копченої, а також консервів – м'ясних, грибних, переважно – домашнього виробництва.
Якщо людина з'їла заражену ботулізмом їжу, у неї можуть виникнути такі симптоми:
Зниження зору, людина може не розрізняти букви під час читання, але добре бачити предмети. З'являється сильна сухість у роті, слабкість у м'язах. Кружиться голова, нудить, аж до блювоти. Починається запор і уражаються м'язи шиї, рук, ніг вже на стадії сильного прогресування хвороби.
Якщо після вживання продуктів з групи ризику з'явилися подібні симптоми – негайно звертайтеся в лікарню!
Самолікування при ботулізмі є неприпустимим і неефективним: в результаті розвивається дихальна недостатність, через яку людина задихається і вмирає.
Джерело: Сьогодні
Радіо Трек: НОВИНИ