Обережно, олія: що не можна використовувати для смаження, щоб не спровокувати рак

Під час нагрівання вона виділяє руйнівні для здоров’я людини речовини

З’ясувалося, що використання вершкового масла для смаження може бути небезпечним для життя й здоров’я. Під час сильного нагрівання масло змінює склад, і це може спровокувати рак.

Нагрівання масла до температури понад 70 градусів викликає появу вільних радикалів. При тривалому вживанні такої їжі зростає ризик онкологічних захворювань, - каже гастроентеролог Ірина Бережна.

Натомість вживання вершкового масла у звичному вигляді абсолютно безпечне для організму і не шкодить обміну холестерину.

Олія, яку краще використовувати для смаження

Гастроентеролог рекомендує під час смаження використовувати оливкову олію, оскільки, попри високу температуру, у ній не формуються вільні радикали, які сприяють розвитку раку.

А ось з приводу смаження на свинячому салі лікар теж зауважує, що при високих температурах там теж можлива поява небезпечних для здоров'я сполук.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: Storinka

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook