Обережно на кухні: спеція, яка може викликати нудоту і навіть галюцинації

Її використовують для надання стравам аромату  

Експерти попереджають про небезпеку мускатного горіха. Прянощі роблять з кісточок горіха. Спеція містить вітаміни А, С, Е та групи В, мінеральні елементи, елеміцин, міристицин, сафрол, антиоксиданти, пектини, сапоніни, крохмаль, клітковину, ефірні олії, що і зумовлює його властивості. Фахівці попереджають, що у мелених спеціях частина корисних речовин руйнується.

Оскільки мускатний горіх містить міристицин, який впливає на нервову систему й може спричинити нудоту та галюцинації.

На одну порцію рекомендовано додавати до 0,1 грама мускатного горіха на порцію.

Мускатний горіх не можна вживати вагітним, а також людям з серйозними психічними розладами та малюкам до 3 років.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook