Обережно – міни! Жителям півночі Рівненщини заборонили ходити по ягоди й гриби, але порушники є (ВІДЕО)

Людей закликали не випробовувати своє щастя

Жителям північних районів Рівненщини заборонили ходити по гриби та ягоди. Це пов’язано із замінуванням деяких територій.

Керівниця Вараської РВА Людмила Мариніна каже:

У Локницькій та Зарічненській громаді нашого району, а також на прикордонних територіях Сарненщини взагалі заборонено відвідувати ліси. Ближче до Рівного можна відвідувати ліси по збору дикоросів. В нашому краї не можна відвідувати ліси у зв’язку з тим, що є багато замінованих місць і це несе небезпеку для населення.

Людмила Мариніна пояснила, що попри заборони, порушники є. В одній з громад місцеві жителі приїхали заготовляти дрова на замінованій території. На щастя, обійшлося без жертв, але виключно через те, що військові їх вчасно помітили й зупинили.

Військовик з позивним «Друг» розповів, що у випадку підриву на замінованій місцевості навіть для того, щоб надати першу меддопомогу, необхідно дочекатися фахівців.

Потрібно спочатку визначитися, де перебуває людина, яка потребує допомоги. Якщо вона на мінному полі і здійснюється підрив, то до неї не потрібно підходити, бо поле активне. Спробувати розмінувати чи принести боєприпас додому аби здати на металолом, дуже небезпечно. Нічого взагалі не можна чіпати, як і випробовувати своє щастя, – пояснив військовик.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook