«Через борщ»: нові реформи в освіті пообіцяв Євген Клопотенко
Вони не стосуватимуться змін у меню їдалень
Реформи у професійно-технічній освіті пообіцяв відомий кухар і ресторатор Євген Клопотенко, який донедавна займався осучасненням меню шкільних їдалень.
Підштовхнув його до обіцянки Національний банк України, який опублікував інформацію про вакансію кухаря. І виявилося, що
у вимогах до кандидатів на вакансію нема вміння готувати борщ.
Натомість є вимога вміти готувати традиційний холодний суп російської кухні - окрошку.
Євген Клопотенко написав про це у Фейсбуці, зауваживши, що й обуритися таким вимогам не можна. Бо
Готувати перелічені страви — це стандарт, який мають вміти робити кухарі після випуску. Такі норми.
Оскільки ці норми не мають відношення до реальності, Клопотенко запевнив, що їх змінять. І додав:
Я повертаюся до реформ навчання в професійно-технічних училищах.
А новий міністр освіти та науки України Оксен Лісовий нещодавно наголосив, що МОН зробить профтехосвіту пріоритетом.
Радіо Трек: НОВИНИ