«Через борщ»: нові реформи в освіті пообіцяв Євген Клопотенко

Вони не стосуватимуться змін у меню їдалень

Реформи у професійно-технічній освіті пообіцяв відомий кухар і ресторатор Євген Клопотенко, який донедавна займався осучасненням меню шкільних їдалень. 

Підштовхнув його до обіцянки Національний банк України, який опублікував інформацію про вакансію кухаря. І виявилося, що

у вимогах до кандидатів на вакансію нема вміння готувати борщ.

 

Натомість є вимога вміти готувати традиційний холодний суп російської кухні - окрошку.

 

Євген Клопотенко написав про це у Фейсбуці, зауваживши, що й обуритися таким вимогам не можна. Бо

Готувати перелічені страви — це стандарт, який мають вміти робити кухарі після випуску. Такі норми.

Оскільки ці норми не мають відношення до реальності, Клопотенко запевнив, що їх змінять. І додав:

Я повертаюся до реформ навчання в професійно-технічних училищах.

 

А новий міністр освіти та науки України Оксен Лісовий нещодавно наголосив, що МОН зробить профтехосвіту пріоритетом.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook