Нове відкриття: сухофрукт, який здатен зберегти здоров’я жінки після 55 років

Він уповільнює процеси окислення та запалення в організмі

Американські вчені виявили ще одну корисну властивість чорносливу.

За результатами досліджень, сухофрукт виявився особливо корисним для жінок віком від 55 до 75 років.

 

Регулярне вживання чорносливу жінками після 55 років перешкоджає втраті кісткової маси.

Таких висновків дійшли дослідники Університету штату Пенсільванія.

В експерименті тривалістю 12 місяців брали участь 183 жінки, які мали постменопаузу. Жінок поділили на три групи, перші дві вживали по 50 і 100 г чорносливу на добу. У раціоні третьої групи учасниць сухофруктів не було зовсім.

У результаті з'ясувалося, що в організмі жінок, які вживали чорнослив регулярно, зменшилися окислювальні та запальні процеси в крові, як наслідок, сповільнилася втрата кісткової маси тіла.

Так відбулося завдяки тому, що сухофрукт містить не тільки вітаміни та мінерали, а й особливі рослинні сполуки, а саме поліфеноли й фенольні кислоти. Ці мікроелементи перешкоджають виробленню молекул цитокінів, які руйнують кістковий матеріал.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook