Ніжний та смачний зефір по-домашньому (РЕЦЕПТ)

Смачніший, ніж з магазину

Пропонуємо приготувати дуже корисні солодощі, які можна вживати постійно – це зефір.

Неперевершений смак, ніжна структура - цей зефір просто тане у роті.

Для приготування вам знадобиться:

Желатин – 20 г.

Цукор – 4 склянки;

Лимонна кислота – 1 чайна ложка;

Сода харчова – ½ чайної ложки.

Для початку необхідно розчинити желатин. Візьміть посуд, насипте желатин та залийте 100 мл води. Візьміть каструлю, насипте цукор та додайте 1 склянку води. Включіть середній вогонь та варіть цукор, не забуваючи перемішувати. Після кипіння проваріть 3 хвилини та додайте желатин у суміш. Змішайте та почекайте, поки суміш стане однорідною.

Почекайте 5 хвилин, поки суміш охолоне, та почніть збивати за допомогою міксера.

Спочатку 5 хвилин в середньому темпі.

Потім зупиніться на 5 хвилин та знову збийте упродовж 5 хвилин.

Насипте у суміш соду та лимонну кислоту. Візьміть вінчик та збийте 10 хвилин. Зробіть знову паузу на 20 хвилин. Кількість суміші збільшиться у 2 рази.

Заздалегідь приготуйте пластикові дошки, змащені водою, для того, щоб зефір не прилипав. За допомогою кондитерського мішка висадіть зефір на дошку.

До кожної половинки зефіру повинна бути пара.

Після того, як він застигне, притрусіть цукровою пудрою та обережно зніміть його за допомогою ножа. Знайдіть кожному пару та з’єднайте між собою.

Приємного чаювання! Ваші родичі та друзі неодмінно попросять приготувати таку смакоту ще раз!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook