Ніжний омлет зі сметаною і манкою: ситний сніданок, обід чи вечеря за 10 хв (РЕЦЕПТ)

Смачний перекус для всієї родини – мінімум затрат, максимум користі для дорослих і малих

Омлет - найпопулярніша страва на сніданок, яку люблять навіть діти (яким, до слова, вгодити буває досить тяжко). Втім, їсти його не забороняється ні на обід, ні на вечерю

Найчастіше цю страву готують із молоком, але чому б не спробувати це змінити? Замість молока (чи вершків) можна додати в страву сметану і манку - вийде точно не гірше

Тоді омлет буде більш повітряним і пишним.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • сметана (15 чи 20%) – 3 ст.л
  • цукор – щіпка
  • манна крупа – 2 ст. л.
  • олія (для смаження) – близько 1 ч. л.
  • сіль – до смаку

Приготування:

У глибоку миску кладемо сметану, вбиваємо в неї спершу жовтки, а потім й білки – так омлет вийде дійсно повітряним і ніжним.  

Збиваємо цю суміш вінчиком або міксером, додаємо манку та сіль і лишаємо масу на 3-5 хв, щоб манка трохи набрякла.

Тим часом готуємо сковороду: добре її прогріваємо, додаємо олію.

Смажити омлет краще на маленькому вогні і під закритою кришкою, по 3-4 хв з кожного боку.

Готову страву можна прикрасити сиром і зеленню або будь-яким соусом, що вам до вподоби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook