Ніжніше за бавовну! Рецепт пишних булочок Бріош родом із Франції

Вони виходять дуже легкі, повітряні та тануть у роті

Пропонуємо рецепт булочок, які здивують вас своєю ніжністю. Вони мають особливий смак завдяки додаванню вершкового масла. Булочки виходять м'якшими за пух: дивно пишні і м'які,

Інгредієнти:

  • 0,5 л – теплого молока;
  • 1,5 ст. л. – сухих дріжджів;
  • 60 мл – рослинної олії (1/4 склянки);
  • 1 ст. л. – оцту;
  • дрібка солі;
  • 1 ч. л. – розпушувача;
  • 2 – яйця;
  • 6 склянок – борошна;
  • 50 г – вершкового масла.

У тепле молоко всипте сухі дріжджі. Перемішайте, залиште на 10 хвилин. Додайте цукор, сіль, яйця, розпушувач, оцет, олію. Додайте борошно. Замісіть липкувате, м'яке тісто. Більше борошна не додавайте!

Покладіть розм'якшене вершкове масло. Вимісіть тісто до однорідності. Накрийте плівкою. Залишіть на 1,5 години.

Тісто має збільшитись у кілька разів. Заберіть плівку, перекладіть тісто на стіл.

Розділіть тісто на кульки — майбутні булочки. Закрийте плівкою, залиште ще на 10 хвилин, щоб тісто піднялося.

Перекладіть булочки на деко. Змастіть жовтком з водою (1:1). За бажанням присипте кунжутом. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Булочки виходять напрочуд пишні, м'які, легкі, повітряні! Як бавовна. Спробуйте приготувати бодай раз!

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook