Досі купуєте ці вітаміни? Не будьте лохом

Ніякої користі й гроші на вітер

У своїй практиці лікарі частіше зустрічаються з проблемами надлишку вітамінів, ніж з їх реальною нестачею. Хаотичне приймання різноманітних харчових домішок може спровокувати чимало проблем. 

Проте трапляються випадки, коли вітамінів чи мікроелементів бракує. Тоді, за призначенням лікаря, таки добавки справді можуть допомогти отримати організму усе необхідне. 

Науковці дійшли висновку, що один з типів вітамінів зовсім не корисний для організму. 

Це полівітаміни, особливо жувальні.

 

Полівітаміни зазвичай не містять достатньої кількості поживних речовин, щоб покращити стан організму, а желейні різновиди важко засвоюються організмом.

ЖУВАЛЬНІ ПОЛІВІТАМІНИ

Багатьом подобаються жувальні вітаміни. Вони схожі на цукерки. Однак фахівці галузі здоров'я зійшлися на думці, що користі для здоров'я вони не приносять. 

Ні полівітаміни, ні жувальні вітаміни не є найефективнішим способом отримання поживних речовин. Це марно витрачені кошти.
 

По суті, вміст вітамінів у полівітамінних таблетках значно знижений, тому що ці добавки виробляються у дуже великій кількості. Це дозволяє включати невелику кількість кожного вітаміну в таблетку, а не виготовляти таблетки з більшою концентрацією лише одного або двох вітамінів.
 

Отже, полівітаміни часто не містять достатньої кількості будь-якого вітаміну, щоб зробити помітний вплив на наше здоров'я, - кажуть фахівці.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook