«Нічого грішного, якщо двічі»: митрополит із Корця пояснив, як святкувати Різдво (ВІДЕО)

Та що робити, якщо громада розділилася

Митрополит Переяславський та Вишневський Православної церкви України (ПЦУ) Олександр (Драбинко) повідомив, що церква може святкувати Різдво за обома календарями – Новоюліанським та Григоріанським.

За словами митрополита, наразі складно сказати, скільки церков будуть проводити святкові служби 25 грудня або 6 січня. Про це він заявив в ефірі інформаційного телемарафону Єдині новини, повідомляють «Факти».

«Статистика буде відома пізніше, але дивлячись на ту активність в інтернеті, як обговорюється це питання, ми можемо сказати, що більшість все-таки дотримується старого стилю, і він традиційний для кожного з нас.

 

Хоча хто був в Європі, той, звісно, перейнявся тими традиціями. Я думаю, що якщо відсвяткуємо двічі – нічого грішного в цьому не буде», – зазначає він.

Священнослужитель пояснив, що робити у разі, якщо в одній громаді частина людей хоче відзначити Різдво 25 грудня, а інша частина – 6 січня.

«Знайте, молитви зайвої не буває. Якщо говорити по-богословськи, то ми Різдво Христове відзначаємо за кожною божественною літургією, яку завершуємо, тобто 365 разів на рік.

 

Ми згадуємо Євангельські події, в яких згадується і Різдво, і Воскресіння, і Голгофа, і Вшестя Господа на небесах», – розповів митрополит.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook