Ніби з грядки: Як зберігати продукти в холодильнику, щоб вони довго були свіжими

Є прості правила

Вологість – це головна умова правильного зберігання овочів та фруктів. Невелика вологість — це добре, а висока – погано. Є кілька правил зберігання продуктів.

Ізоляція

Деякі фрукти і овочі, такі як яблука, стиглі банани, груші і картопля, виділяють газ під назвою етилен, який прискорює процес дозрівання інших фруктів і овочів. З цієї причини, якщо ви намагаєтеся продовжити термін життя продуктів, тримайте всіх якнайдалі від цих. Дайте бананам окреме місце, не зберігайте разом картоплю і цибулю, а яблука тримайте в спеціально відведеному місці.

Зелень+волога

Промийте добре пучки з зеленню, далі мокрою помістіть зелень у пластиковий пакет чи контейнер. Таким чином можна зберігати близько двох тижнів. Але пам'ятайте — таким способом не слід зберігати базилік та зелену цибулю. Також є альтернативний варіант — просто сухі пучки зелені помістіть у банку стеблами доверху і закрийте кришкою — тримайте також у холодильнику.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook