Ні оцту, ні цукру, ні стерилізації: найпростіший рецепт маринованих огірків на зиму
Готуємо заготовки на зиму
Приготуйте огірки, які будуть хрумкими і пікантними. Ця страва пасуватиме до вечері і на святковий стіл.
Інгредієнти (рецепт на 1 літрову банку)
- Хрін – 1/2 листа;
- Парасолька кропу – 1 шт.;
- Огірки – на 1 літрову банку;
- Смородина – 3 листи;
- Вишня – 5 листів;
- Меліса – 1 гілочка;
- Часник – 4 зубчики;
- Петрушка – 6 гілочок;
- Лимонна кислота – 1 ч. л.;
- Сіль – 2 ст. л.
Миємо огірки, викладаємо в глибоку тару та заливаємо водою на пару годин. У банку викладаємо хрін, парасольку кропу, листя смородини та вишні, мелісу, часник та петрушку.
Перекладаємо огірки у банку із зеленню. У каструлю з водою висипаємо сіль, доводимо до кипіння. Кип’яток виливаємо в банку, залишаємо під кришкою на 15 хвилин.
Назад виливаємо розсіл у каструлю, доводимо до кипіння. Знову заливаємо розсіл у банки, додаємо лимонну кислоту. Щільно закатуємо банку, злегка трясемо, щоб розчинити кислоту всередині.
Залишаємо огірки в банці до повного остигання, кришкою кладемо вниз.
Джерело: babusyni-retsepty
Радіо Трек: НОВИНИ