Незаслужено забутий рецепт з СРСР: Наші бабусі готували це постійно і страва миттєво зникала зі столу

Пиріг дуже смачний

За часів СРСР господиням доводилося добряче викручуватися, аби нагодувати сім’ю. Вибір продуктів на прилавках був невеликий, тож треба було вміти готувати різні страви зі звичайних інгредієнтів.

Таким був капустяний пиріг, який просто розлітався на ура, адже наші бабусі готували його віртуозно.

Інгредієнти:

  • Масло - 50 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Капуста - 300 г
  • Сіль, перець - на смак
  • Яйця - 4 шт.
  • Борошно - 1 ст.
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Помити й почистити цибулю і моркву. Цибулю дрібно порізати.

На сковороді розтопити масло, обсмажити цибулю.

Моркву натерти на середній тертці, додати до цибулі. Обсмажувати ще 5 хвилин.

В цей час нашаткувати капусту, додати в сковороду до моркви і цибулі.

Обов'язково все посолити на смак і поперчити. Тушкувати капусту 15 хвилин.

Яйця розбити в глибоку миску, додати сметану, сіль, все збити віночком.

Далі додати борошно та розпушувач. Замістити рідке тісто для пирога з капустою.

У скляну форму для випікання перекласти готову капусту, заливаємо все тістом.

Тісто обов'язково розподілити по всіх краях, щоб рівномірно випікався пиріг.

За бажанням можна посипати пиріг кунжутом або насінням льону.

Духовку розігріти до 180 градусів і випікати пиріг з капустою 35 хвилин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook