Не витримали карантин. 12 тисяч кафе в Україні ліквідовано

Заклади не зачинені на карантин, а ліквідовані як підприємства

Актуальну статистику озвучив народний депутат Микита Потураєв. До впровадження карантину через пандемію коронавірусу COVID-19 в Україні було 30 тисяч закладів громадського харчування: від маленького кафе/бару до великого ресторану.

Проте, за словами Микити Потураєва, за час карантину 12 тисяч із цих 30 – ліквідовані, — пише СЬОГОДНІ.

Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідовувалися як підприємства".
Тож люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання щодо оренди. Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема, – зазначив депутат.

До слова, з 11 травня уряд впроваджує певні послаблення карантинних заходів, тож ресторанам і кафе можуть дозволити обслуговувати клієнтів на літніх майданчиках. Проте, ймовірно, це станеться не у всіх регіонах одномоментно. Відомо, що в областях з високим рівнем поширення корона вірусу обмеження зніматимуть поступово.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook