«Не терти прутня, не листуватися з повіями»: онкохвора журналістка присоромила депутатів

На засіданні у Верховній Раді

Українська журналістка Яніна Соколова в середу, 12 лютого, виступила з трибуни Верховної Ради і закликала народних депутатів вирішити проблеми онкохворих людей.

Вона нагадала, що в 2018 році їй діагностували рак, і відтоді вона дуже ретельно стежить за проблемою пацієнтів в Україні. Про це повідомляє OBOZREVATEL

"Я хочу, щоб народні депутати, які присутні в цьому залі, щодня пам'ятали, що вони тут не для того, щоб сидіти терти свого прутня, листуватися з повіями чи дерибанити квитки на 95 квартал, а для того, щоб робити зміни.

 

Онкопацієнти особливо цього потребують", – заявила журналістка.

За словами Соколової, в Україні є кілька проблем, які можуть вирішити депутати, міністр і глава комітету ВР із питань охорони здоров'я – це паліативна медицина, доступ до медичного канабісу, психологічна допомога і донорство.

"Якщо люди на четвертій стадії раку доживають свої останні дні, місяці, години – ніхто не знає, коли вони помруть, не в своїх рідних стінах, не з рідними, а в стінах лікарень.

 

Якщо ми говоримо про Київ, Харків, Одесу, то це більш-менш умови.

 

Але якщо ми говоримо про регіони, то це жалюгідні умови, в яких останні дні свого життя проживають люди, яких мені б хотілося, щоб ми зробили з такою бідою хоч трохи щасливими", – сказала Соколова.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook