Не закуска, а справжня отрута. Що не варто ставити на новорічний стіл

Ця страва за популярністю в одному рядку з олів’є, шубою та бутербродами з ікрою

Дієтологи розібрали традиційний український новорічний стіл, і дали поради, від яких страв точно варто відмовитися.

Якщо олів'є чи оселедець під шубою за допомогою нехитрих лайфхаків можна зробити цілком дієтичною стравою, то від однієї закуски вони радять відмовитися взагалі.

Йдеться про шпроти. Експерти називають їх – отрутою.

На їхнє переконання, шпроти - це не про користь і навіть не про рибу. Фахівці здорового харчування зазначають, що це продукт копчення, який спеціально обробили димом для запаху.

Недобросовісні виробники застосовують хімічні розчини, у складі яких є бензопірен. А це дуже потужний канцероген.

Разом з тим, шпроти - калорійний продукт, його не рекомендують людям, які стежать за вагою.

 

Користі від такої риби – жодної.

А от ризиків добрати зайвих кілограмів разом з токсичними елементами – достатньо.

Від яких ще продуктів варто відмовитися

Дієтологи радять відмовитися від газованих напоїв. Але якщо це вже зовсім псує настрій, то для атмосфери обмежте застілля однієї пляшкою солодкої газованої води. Узвар і компот ніхто не скасовував, хоча й це не для всіх однаково корисний напій.

Не варто готувати одразу кілька салатів з майонезом. Шукайте рецепти з використанням соку лимона та оливкової олії. І хоча важко уявити сім’ю, яка не матиме новорічного торта, солодким теж не зловживайте. Пам’ятайте, що новорічному столу дуже пасує імбирне печиво. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook