Не вбивайте своїх дітей! Прості поради від Клопотенка щодо харчування дітей
Ресторатор застеріг батьків від «харчових помилок»
Від харчування людини залежить її психологічне та фізичне здоров'я.
Якщо ви їсте правильно – ваше тіло та мозок функціонують правильно.
Для маленьких дітей це дуже важливо.
Які продукти краще ніколи не давати дітям - розповів кулінар та ресторатор Євген Клопотенко.
- Це вже очевидно, що елементарне здорове харчування – менше солі з цукром і більше овочів та фруктів.
Але є ще кілька речей, на які слід звернути увагу.
Особливо, коли ви готуєте для дітей, - зауважив Євген Клопотенко.
Табу
Сухі сніданки – це не добре, тому що в цих пачках багато цукру та трансжирів.
В крайньому разі можна самим зробити гранолу, де і гарна вівсянка буде, і рівень солодкого контрольований.
Замість фруктових йогуртів – натуральний йогурт + свіжі/заморожені/сушені фрукти та мед.
Тому що готові фруктові йогурти у банках містять багато цукру та крохмалю.
Солодощі – це добре. Але тоді не магазинні, а зроблені самостійно. І треба знати міру, звичайно.
Солодке газування – невидимий ворог.
Ви не розумієте, але споживаєте багато цукру.
Можна, і навіть необхідно
Клопотенко не втомлюється нагадувати усім, що м'ясо краще запікати, а не смажити.
Більше білого нежирного м'яса, менше жирного червоного.
Бо дитячому організму так буде легше.
Радіо Трек: НОВИНИ