Не тільки «Спіймати Кайдаша»: 5 сучасних українських фільмів та серіалів, від яких ви не зможете відірватися (ВІДЕО)

Життєві історії та жива мова

12-серійний серіал «Спіймати Кайдаша», який вийшов на екрани кілька років тому, здобув велику популярність та для багатьох став одним із найулюбленіших. Проте в українському кінематографі є й інші, не менш цікаві стрічки, які приємно вас здивують.

«Спіймати Кайдаша»

Кіноробота була знята за повістю Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я». Імена головних героїв також взяті з літературного твору. Сценаристкою та виконавчою продюсерка проєкту, який вийшов у світ у 2020 році, є Наталка Ворожбит.

Серіал, про який вже згадувалося вище, розповідає про життя у селі та показує проблеми різних поколінь. Живі діалоги, гумор та неймовірна гра акторів зробили цю історію справжнім телевізійним хітом, адже навіть ті, хто вже бачив «Спіймати Кайдаша», переглядають його знову і знову.

«Хазяїн»

Серіал показує класичну історію стосунків батьків та дітей. Стрічка була знята за мотивами твору Івана Карпенка-Карого з однойменною назвою. І, можна помітити, що нині проблеми залишаються такими ж, як були й в минулому столітті.

В центрі сюжету - дівчина Соня, яка повертається додому після навчання в Гарварді. Вдома її чекає багато відкриттів, у тому числі й не надто приємних. Всі ці обставини пов'язані з роботою її батька, який обрав не зовсім чесний спосіб життя.

«Я – Надія»

Це перший український воєнно-драматичний серіал, який був знятий під час повномасштабного російського вторгнення. Фільм починається з середини лютого 2022 року, коли більшість новин зосереджені на можливості початку великої війни.

Головна героїня Надія, яка працює фельдшером однієї зі станцій екстреної медичної допомоги Харкова, вирішує залишитися в країні, аби допомагати тим, хто цього потребує.

«Люксембург Люксембург»

Це другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча, який було знято в жанрі трагікомедії.

У стрічці події відбуваються у 2018 році, і у головних ролях опиняються два брати-близнюки Раміль та Аміль. Вони вирушають до Люксембургу, щоб відшукати рідного батька.

«Я працюю на цвинтарі»

Стрічка, випущена у 2021 році, розповідає про головного героя Олександра, який в минулому був архітектором, а тепер працює на цвинтарі та має свою контору з виготовлення пам'ятників.

Щодня до нього навідуються нові люди для замовлення пам'ятників. І через ці ситуації персонаж ділиться своїми думками, іноді веселими, а іноді сумними. Проте у його житті є таємниця, яка заважає йому врешті відчути себе щасливим.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook