Несвідомо ми робимо це щодня: які напої на 90% збільшують ризик раку
Йдеться про гарячі напої
Якщо люди п'ють чай, каву чи інші напої гарячими – збільшується ризик розвитку раку стравоходу. Дослідження провели ірландські науковці, вони кажуть, що за таких обставин шанси розвитку онкології зростають на 90%.
До появи захворювання призводить вживання 700 мл чаю за температури 60°C (140 °F) і вище.
Навряд чи ризик розвитку раку збільшиться, якщо дати чаю трохи охолонути, перш ніж випити, або в нього додати холодне молоко, – зазначив провідний автор доктор Фархад Іслам з Американського онкологічного товариства.
Експерти радять дати напоям трохи вихолонути, і тільки потім їх вживати.
Крім того, у Всесвітній організації охорони здоров'я у 2016 році заявили, що напої з температурою вище ніж 65 °C (149 °F) є ймовірним канцерогеном.
Джерело: Корреспондент
Радіо Трек: НОВИНИ