Не поморщиться і не «поцвіте»: як потрібно зберігати часник, щоб він залишався свіжим до весни

На зберігання слід залишати тільки здоровий часник, без пошкоджень

Часник при зберіганні вже до зими починає в'янути, пліснявіти, скручуватися, коричневіти або навіть чорніти. Звичайно, багато залежить від самого врожаю. Також важливо знати, що тривалому зберіганню підлягає лише ярий часник. Озимий підходить для швидкого вживання.

Не менш важливим є і дотримання відповідних умов. Найкращі результати досягаються за температури 3-5 градусів Цельсія.

Але ярий часник можна зберігати і при температурі +15-20 градусів та вологості менше 70%.

 

 

Для цього часник можна обмотати харчовою плівкою, що допоможе зменшити випаровування із зубчиків вологи, інакше часник гнитиме. Не забудьте залишити отвори у плівці.

Головне, щоб часник знаходився у темному, але провітрюваному приміщенні, подалі від джерел тепла.

Як зберігати часник у квартирі

Багато овочівників успішно використовують скляні банки для зберігання цілих головок часнику, краще, звичайно, пересипати головки сіллю. Але якщо немає такої можливості, то можна просто покласти часник у банки, а зверху накрити кількома шарами марлі. Також з марлі або тканини можна зробити і кришку для банки.

Важливо, щоб була циркуляція повітря. Зберігають зазвичай у темному місці.

Також можна використовувати картонні коробки, розміщуючи їх у сухому та добре провітрюваному місці, але не поруч із батареями.

Інший варіант – підвісити часник на стіні, зв’язавши його в пучки, плетінки або помістивши в сітки.

Важливо регулярно перевіряти запаси, видаляючи головки, які почали псуватися чи проростати.

Джерело: napensii

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook